hirdetés
2016. május. 30., hétfő - Janka, Zsanett.
hirdetés

Sürgősségi betegirányítással próbálkoznak Németországban

Németországban január 25-től a sürgős beutalóval rendelkezőknek 4 héten belüli időpontot kell adniuk az újonnan létrejött, szakorvosi időpont-foglalásra szolgáló ügyfélszolgálatoknak – írja az eski.hu.

Az egészségügyi ellátás megerősítéséről szóló, még tavaly elfogadott törvény szerint a Pénztári Orvosok Egyesületeinek ügyfélszolgálatot kell kialakítaniuk, ahol az állami egészségbiztosítással rendelkező páciensek időpontot foglalhatnak. Ide csak azok a biztosítottak fordulhatnak, akiknek a háziorvosa a beutalón jelezte, hogy vizsgálatuk vagy kezelésük sürgős.

Ha a biztosított az ügyfélszolgálathoz fordul, akkor négy héten belül időpontot kell számára biztosítani. Amennyiben az ügyfélszolgálat nem tud a páciensnek négy ilyet adni, lehetővé kell tenni számára a kórházban történő ambuláns vizsgálatot. Aki az ügyfélszolgálaton keresztül foglal időpontot, annak le kell mondania a szabad orvosválasztásról: a páciens nem határozhatja meg, hogy melyik orvoshoz kér időpontot. Ha egy általa kívánt szakorvoshoz szeretne bejelentkezni, arra a hagyományos módon van lehetősége – olvasható az eski.hu-n.

 

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés