hirdetés
2016. október. 20., csütörtök - Vendel.
hirdetés

Szép a szöveg, de nem elég a pénz

Az általános növekedési trendek nem változtak: havonta körülbelül három–ötmilliárd forinttal emelkedik a kórházak tartozása – mondta az év végi hétmilliárdos „kasszasöprés” kapcsán a kórházszövetség elnöke a Magyar Hírlapnak.

A maradványelosztás újszerű metódusával kapcsolatban Velkey György annyit mondott, tudomásul vették a döntést. Megjegyezte, így is csak olyan intézményeknek jutott a pénzből, melyeknek van adósságuk – hiszen szinte valamennyi kórház tartozik. Kijelentette, nem látnak tisztán az idei évet illetően, vagyis nem tudják pontosan, az egészségügyi kasszába milyen elemek kerülhetnek még be a meglévő forrásokon kívül erre a célra. Az viszont egyértelmű – közölte –, hogy a „becsületes ellátáshoz” kevés a jelenleg rendelkezésre álló finanszírozási keret, ráadásul még ezt az állományt is igazságtalanul osztják fel szerinte.
„A Magyar Kórházszövetség egyetért Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár elképzeléseivel a teendőket illetően, de pluszpénzek bevonása nélkül megjósolhatatlan, milyen folyamatok indulnak be az év során” – összegezte álláspontját az elnök a magyarhirlap.hu-n.

 

(forrás: Magyar Hírlap)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

hirdetés

Könyveink