hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szereti a kockázati tőke a magyar biotech-cégeket

A kockázati tőkebefektetők egyre több fantáziát látnak az egészségipari, élettudományi vállalkozásokban, tavaly a legtöbb ígéretes céget innen választották ki Magyarországon – írja a VG.hu.

Egy, a közelmúltban rendezett konferencián a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) elnöke, Zsembery Levente úgy fogalmazott: a befektetők azért kedvelik a biotechnológiai ipart, mert az élettani folyamatok lényegesen kevésbé változékonyak, mint például az informatika világa, ahol elég egyetlen új ötlet, és máris romba dől a korábbi befektetéssel kapcsolatos összes pénzügyi remény. Márpedig itt tíz ötletből egy hoz profitot, és viszonylag rövid, 3-8 év az az idő, ami alatt meg kell térülnie a befektetésnek.

A biotechnológia szektor negyedévről negyedévre folyamatosan az első három befektetési terület között szerepel az összesítésekben – hangsúlyozta Szombati András, a HVCA elnökségi tagja. A biotech befektetések finanszírozása általában hosszabb ideig tart – tette hozzá –, és a projektek tőkeigénye is meghaladja az iparági átlagot. Ugyanakkor a magas felvállalt kockázat mellett e befektetéseknél a nemzetközi exit lehetősége és az átlag feletti hozam elérése motiválja a kockázati tőkebefektetőketolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink