hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Szigorúbban szűrhetik az Angliába szerződő orvosokat

Szakértők azt javasolják, hogy szigorítsák a külföldi orvosok angliai praktizálásának engedélyezését, a szaktárca még nem foglalt állást e kérdésben – írja a Napi Online.

Több angliai egyetemi szakértő szigorúbb vizsgáztatást javasol az angol egészségügyi rendszerbe (NHS) belépő,  tengerentúl képzettséget szerzett orvosok számára az angliai praktizálásuk előtt - írta a British Medical Journal-ra hivatkozva a The Guardian. A szakértők teljesítménybeli szakadékra világítanak rá a Nagy Britanniában illetve a máshol szerzett orvosi diplomák között, ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy ha döntéshozók a javaslataik szerint járnak el, az jelentős orvoshiányhoz vezethet a nagy mértékben a tengerentúli orvosoktól függő angol egészségügyi szolgálatban, amelyben a gyógyítók 37 százaléka a tengerentúlról érkezett.

Az egészségügyi tárca egyelőre nem foglalt állást a javaslat kapcsán, a tárca szóvivője mindössze annyit közölt, hogy a nemzeti egészségügyi szolgálat a betegbiztonságot helyezi a középpontba. Mint elmondta, ebben az évben új szabályozást vezetnek be, amelyik engedélyezi, hogy az orvosi kamara ellenőrizze az orvosok nyelvtudását – olvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi Online)
hirdetés

Könyveink