hirdetés
2016. október. 21., péntek - Orsolya.
hirdetés

Szívmotorral melegítették újra a beteget

Az országban elsőként szívsebészeti műtétek során alkalmazott szívmotor segítségével mentették meg egy kihűlt középkorú nőbeteg életét a Honvédkórházban.

A Honvédelem.hu tudósítása szerint az asszonyt 20 Celsius-fokra lehűlt testtel szállították a Honvédkórházba. A folyamatos gépi mellkasi kompresszióval végzett újraélesztést a szívműtétek során alkalmazott szívmotorral folytatták, amely képes nem csupán a vér továbbítására, hanem annak felmelegítésére is. Ez nagymértékben felgyorsította a beteg testhőmérsékletének normalizálását, így hozzájárult a kihűlt nő életének megmentéséhez.
A kezelésnek köszönhetően az újraélesztés harmadik órájában a beteg spontán keringése visszatért és ápolását az intenzív osztályon folytathatták, másnap felébresztették, jelenleg jó általános állapotban van – olvasható a honvedelem.hu-n.

 

(forrás: Honvédelmi Minisztérium)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ajánlott cikkeink

Új díjra pályázhatnak

Az egészségértés azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen, derült ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) támogatásával végzett kutatásból is. (x)

hirdetés

Könyveink