hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szombaton rekordot élesztenek

Kétszáz plasztik babával egy órán át gyakorolják az újraélesztést augusztus 29-én Dunaújváros központjában, amellyel újra Giunness-rekordot döntenének a résztvevők.

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, dunaújvárosi hivatásos tűzoltóparancsnok, az esemény egyik főszervezője felidézte, tavaly azzal döntöttek magyar csúcsot, hogy kétszáz órán át végeztek alapszintű újraélesztést egy babán. Az évfordulót rekordkísérlettel szeretnék ünnepelni - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint most kétszáz babával, 3-4 fős csapatokban, mintegy 800 ember részvételével gyakorolják egy órán át folyamatosan az újraélesztést. A civil kezdeményezésre létrejött rendezvény szervezésében a katasztrófavédelem mellett a vöröskereszt, a mentőszolgálat és a helyi kórház is részt vesz.

Orosz Csaba elmondta: legfőbb céljuk felhívni a figyelmet az újraélesztés technikájának elsajátítására és arra, hogy az életmentést minél hamarabb meg kell kezdeni. Hozzátette, egyik tűzoltójuk, aki tavaly is részt vett a rendezvényen, néhány hete egy velencei benzinkúton mentette meg egy kamionos életét, akit sikeresen újraélesztett.

A Guinness-rekordkísérlethez kapcsolódó programok augusztus 29-én szombaton délután kezdődnek Dunaújvárosban a Dózsa mozi előtti téren, ahol színpadi műsor várja az érdeklődőket. Délután véradás is lesz a rendezvény területén.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink