hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Természetes szülés: Valami készül...

A Vass Gabriella szülésznő eltávolítása miatti tiltakozások hamarosan elvezethetnek a „természetes szülés referenciaintézményének” létrehozásához – véli a Válasz.hu.

A múlt héten 31 híresség (köztük Böjte Csaba, Bagdy Emőke, Novák Péter, Kubik Anna, Hernádi Judit és a Kokas–Kelemen-házaspár) nyílt levélben állt ki Vass Gabrielláék mellett – írja a lap. [Az előzményekről itt írtunk – a szerk.] Az aláírók arra kérték a Szent Imre Kórház vezetőit, „őrizzék meg azt a szemléletet, amely mindeddig értékessé és egyedivé tette ezt az intézményt a szülőanyák és családjaik szemében”. Így folytatták: „Ha ezt nem teszik lehetővé, az egészségügyi kormányzathoz fordulunk: ne hagyják veszni a természetes szülés kultúráját! Nem kérünk mást, csak a lehetőség megtartását, egy olyan intézmény létrehozását – ha nem a Szent Imre szülészetén, akkor másutt –, ahol maradéktalanul érvényesülnek a WHO 1986 óta érvényes ajánlásai.

A Válasz.hu értesülései szerint Böjte Csabáék nyílt levele után felpörögtek az események, és mára valóban több kormánypárti politikus is a referenciaintézmény támogatójává vált – így akár egy-két hónapon belül megegyezés születhet a természetes szülés új központjának megalapításáról – olvasható a valasz.hu-n.

(forrás: Válasz.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink