hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Változások a Diagnoscan Magyarországnál

Szeptember 1-től a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatói teendőit Leitner György látja el, az új orvosigazgatói pozíciót pedig dr. Kardos Lilla tölti be – írja közleményében a cég.

„Elérkezett az idő a cég életében, hogy a vezetői feladatokat és az orvos-szakmai feladatokat külön válasszuk, ezzel biztosítva, hogy mindkét terület megerősített fókuszt kapjon” – magyarázza az új vezetői kinevezéseket.

Leitner György egészségipari pályafutását – idézi fel a közlemény  –  egy dél-karolinai gyógyászati segédeszközöket gyártó cégnél kezdte az USA-ban. Ezután egy rövid időszakot követően, melyet a General Electric-nél üzletfejlesztési pozícióban töltött, a gyógyszeriparban helyezkedett el. Előbb a Glaxo gyógyszeripari vállalat marketing menedzsere, majd 1995-től a Smithkline Beecham magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója lett.  Ezzel párhozamosan a cég lengyelországi vállalatának ideiglenes vezérigazgatói teendőit is ellátta 2 esztendőn keresztül. 2000-2014 között a GlaxoSmithKline alelnöke és a magyar vállalat vezérigazgatója volt. Az elmúlt két évben a privát tulajdonban lévő, klinikai tápszereket fejlesztő, gyártó és forgalmazó svájci-magyar induló vállalkozás, a Medifood GmbH operatív igazgatói pozícióját töltötte be

Dr. Kardos Lilla orvosi diplomáját 1987-ben szerezte a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, ezt követően pályafutását klinikai radiológusként kezdte, majd CT és MRI vizsgálatokra specializálódott, és csaknem 20 évet töltött el ezen a területen. A Diagnoscan Magyarországhoz (akkor még International Medical Center) 1993-ban csatlakozott radiológusként. 2004-ben a szegedi központ (korábban Euromedic Diagnostics Magyarország Kft.) orvos igazgatója lett. Itt két éven keresztül regionális orvosi igazgató munkakört is ellátott, majd 2006-ban kapott kinevezést az Euromedic Diagnostics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójává - idézte fel közleményében a Diagnoscan.

(forrás: Diagnoscan Magyarország)

cimkék

hirdetés

Könyveink