hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Van, ahol egy helyre 40-50-en jelentkeznek gyermekgyógyásznak

Az idén alapításának 150. évfordulóját ünneplő Bethesda Kórházban, Közép-Európa egyetlen egyházi fenntartású gyermekkórházában járt a Sazabad Föld riportere.

Több területen egyedülálló, országos hatókörű ez az intézmény – idézi fel a lap. – A legtöbb, súlyos égési sérülést szenvedett gyermek hozzájuk kerül, erősségük az intenzív ellátás. Itt végzik az autóbalesetben sérültek vagy idegrendszeri károsodást szenvedettek rehabilitációját. Hiperaktív és figyelemzavaros gyerekek is gyakorta érkeznek, számukra most külön központ épül. Ellátják többek közt az ideggyógyászati bajokkal – például epilepsziával – élő gyerekeket szerte az országból.

A Bethesda szellemiségének is köszönhető, hogy azon ritka helyek egyike, ahol akad elég gyermekgyógyász, holott ez a hiányszakmák egyike. Ha ők meghirdetnek egy állást, 40-50 jelentkező verseng érte. A mai fizetések mellett az orvosok megtartását az is segíti, hogy például az égésplasztikai sebészet műtőit kiadják a kollégáknak, és ezt a bevételt a kórház a közellátásba forgatja vissza – olvasható a szabadfold.hu-n.

(forrás: Szabad Föld)
hirdetés

Könyveink