hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Viszketegség

Nem érkezett tájékoztatás a horvát befogadóállomáson előforduló fertőzésekről, melyeket a hétvégi hírek kaptak fel – közölte az ÁNTSZ a Magyar Hírlap érdeklődésére.

A hétvégi horvát nyilatkozatokról szerint egyre több migráns érkezik Horvátországba, aki súlyos légzőszervi megbetegedésekkel küzd, de gyakori a bőrbetegség, viszketegség is. Az ÁNTSZ válaszában feltételezi, „viszketegség” alatt rühességet, tetvességet értenek, s egyben megerősítették: az itthoni befogadóállomásokon is ezek fordulnak elő a leggyakrabban.

Közölték ugyanakkor, a fekvő- és járóbeteg-ellátókban a migrációval összefüggésben egyelőre nem emelkedett jelentősen a betegforgalom amellett, hogy az elmúlt hetekben is sok rászorulót láttak el. „Az ország különböző kórházaiban rotavírus- fertőzést, tüdőgyulladást, bárányhimlős esetet, maláriát, fertőző májgyulladást, kiszáradásos eseteket, magas lázzal járó vírusos torokgyulladást, hányással, hasmenéssel járó betegségeket kezeltek” – idézik az ÁNTSZ levelét a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

hirdetés

Könyveink