hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

"Lehet, hogy fogatlanul fog 120 évig élni, de életben marad"

Vészhelyzetekben nincs idő arra, hogy állatokon és embereken végezzenek kísérleteket, mondta egy infektológus annak kapcsán, hogy kísérleti gyógyszerrel gyógyítottak meg ebolás betegeket.

Vészhelyzetekben, amikor nagyon nagy a halálozás, nincs idő arra, hogy állatokon és embereken végezzenek kísérleteket – jelentette ki Ternák Gábor, a Pécsi Tudományegyetem infektológus professzora a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy két, Libériában Ebola-járványban megbetegedett amerikait kísérleti gyógyszerekkel gyógyítottak meg.

Hangoztatta: a szóban forgó készítmények elméleti alapjait már rég kitalálták. Ez nem a vírusokra direkt ható, azoknak a mechanizmusait gátló gyógyszer, hanem ellenanyagokról van szó. A szer kifejlesztésének mechanizmusa az volt, hogy a vírussal beoltottak egereket, s mivel minden élőlény termel ilyenkor antitesteket, ezeket manipulálva vitték át a genetikai állományt – magyarázta.

Arra a felvetésre, hogy a készítménynek lehetnek ismeretlen mellékhatásai, úgy reagált: itt életveszély elhárításáról van szó. Lehet, hogy a beteg fogatlanul fog 120 évig élni, de életben marad – érvelt.

(forrás: Híradó Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés