hirdetés
2016. május. 29., vasárnap - Magdolna.
hirdetés

Azonosítatlan repülő rovarok támadnak Somogyban

Rajokban támadó, ismretlen rovarok rémítik a a Kaposvár környékén élőket, szúrásaik heves bőrtüneteket, duzzanatot, akár járásképtelenséget is okozhatnak – írja a kapos.hu.

A szőlősgazdák azt mondják; idén tűnt fel először az új fajta bogár.  

- Belemegy az ember fülébe, szemébe, támadnak, nagyon csípnek. Az embernek a vérét szívják, kellemetlen csípés helye marad, felhólyagosodik, bedagad – idézik az egyik áldozatot.

Hogy valójában mi az, ami támad, még nem tudják. „A látott rovarmaradványok alapján ezek levéltetű szárnyas alakjai lehetnek – véli a megkérdezett növényvédelmi szakmérnök.

- Rekordot döntöttünk a bogárcsípéses betegek ellátásában. A napi járóbeteg rendelésünkben legalább 8-10 rovarcsípéses beteg van, és volt olyan délután, hogy amikor 15-en jelentkeztek aktív és súlyos tünetekkel – idézi a kapos.hu a megyei kórház osztályvezető főorvosát, Dr. Battyáni Zitát.

(forrás: Kapos)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

hirdetés