hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

"Ciánnal" kezelte Bajor Imrét

Sem doktori fokozata, sem diplomája nincs a Bajor Imrét utolsó hónapjaiban kezelő Vargha Zoltánnak, akit 2009-ben jogerősen elítélték közokirat-hamisításért, mert hamis diplomával próbálkozott, írja az Index.

Bajor Imre életének utolsó hónapjaiban tűnt fel a színész mellett egy „dr." Vargha Zoltán nevű gyógyító. Varghát a bulvárlapok következetesen „a Bajor Imre felépülését segítő intézet vezetőjeként" aposztrofálták. Április és június között a Blikknek nagyrészt Vargha nyilatkozott Bajor állapotáról. Külön hangsúlyozta, hogy régi ismeretségükre való tekintettel a kezeléseket ingyen végzi, pedig ez az intézetében legalább havi 200 ezer forintba kerülne.

A hagyományos orvosi kezelést elutasító Bajor Imrét június végén súlyos kimerültség és a kiszáradás veszélye miatt kórházba kellett szállítani. Ezt maga „dr." Vargha kérte, mivel „a kór elleni küzdelem rendkívül igénybe vette a szervezetét". Később az is kiderült, hogy B17-et is alkalmaztak, ami nem vitamin, hanem a mandula és egyéb csonthéjasok magvaiból kinyert, ciántartalmú szer.

Vargha maradhatott volna a csodamasszőr vagy az alternatív gyógyító szerepében, de a kilencvenes évek végétől szeretett volna közelebb kerülni az orvosok világához. Ehhez azonban diploma kellett. Ahogy a Privátkopó magazin egy 2012-es cikkben részletesen feltárta, Vargha 1998-ban egy a "Târgu Mureș-i (marosvásárhelyi) Orvos- és Gyógyszertudományi Egyetem" által kiadott, hamis diplomát nyújtott be a Magyar Ekvivalencia és Információs Központhoz. A hamis diplomán az intézmény neve sem szerepelt helyesen.

A teljes cikk az Index-en

B, mint börtön - Háziorvos blog a B17-ről

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés