hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Fiatal nőknél speciális veszélyt jelent

Az 55 év alatti nőknél a szívroham gyakran nem jár specifikus tünetekkel, többek között ezért gyakrabban diagnosztizálják őket félre, mint a férfiakat, írja egy kutatás alapján a Házipatika

A mellkasi fájdalom a szívpanaszok egyik legismertebb és legelfogadottabb tünetének számít. A McGill Egyetem Orvosi Karának kutatása szerint azonban az 55 éven aluli, szívrohamon átesett nők körülbelül húsz százaléka nem tapasztalta ezt a tünetet – olvasható a hazipatika.com-on.

JAMA Internal Medicine szaklapban megjelent tanulmány jelentős következményekkel járhat a sürgősségi osztályok orvosai és a kockázatnak kitett emberek számára, mivel a szívroham pontos diagnózisánál és a kezelés elkezdésénél a másodpercek is számíthatnak – írja a Házipatika, ahol további részletek is találhatóak a témában. 
 
"Amikor az akut koszorúér szindrómára (a szívroham és az angina gyűjtőneve) gondolunk, el kell felejtenünk a megszokott képet, hogy egy idős férfi a mellkasához kap" – mondta a tanulmány szerzője, dr. Louise Pilote. "Az az igazság, hogy a mellkasi fájdalom, az életkor és a nem már nem számít a szívroham meghatározójának" – írja a Házipatika, ahol további részletek is találhatóak a témában. 

 

(forrás: HáziPatika.com)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés