hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Gyerekek még többször szedik feleslegesen

Seattle Gyermekkórház felmérése szerint a gyermekorvosok kétszer olyan gyakran írnak fel feleslegesen antibiotikumot, mint felnőttgyógyász társaik, írja a Pediatrics cikke nyomán a noinetcafe.hu.

A Seattle Gyermekkórház vizsgálatai alapján úgy tűnik, hogy évente több mint 11 milliószor írnak fel feleslegesen antibiotikumokat a gyermekorvosok a kisgyerekeknek és tiniknek. Az antibiotikumok túlzott alkalmazása pedig azon kívül, hogy a vírusos eredetű megbetegedések esetében tökéletesen hatástalan, veszélyes is, mivel elősegíti az antibiotikumrezisztens baktériumtörzsek kifejlődését – olvasható a noinetcafe.hu-n.

"Azt hiszem mindenki számára nyilvánvaló, hogy az orvosok túl sok antibiotikumot írnak fel feleslegesen. A mostani kutatás során szerettük volna számszerűsíteni az adatokat, és kideríteni, hogy pontosan milyen gyakran kapnak felesleges gyógyszereket a 18 év alattiak" – olvasható a noinetcafe.hu-n a nyilatkozat, melyet dr. Matthew Kronman, a Seattle Gyermekkórház fertőző betegségekkel foglalkozó osztályának orvosa adott.

A baktériumok szaporodását gátló antibiotikumok csak bakteriális fertőzések esetében hatásosak, a vírusokat nem képesek elpusztítani. Mivel azonban az orvosok gyakran nem tudják feltárni a fertőzések eredetét, így az antibiotikumos kezelés a standard kezelési módszer.

A kutatás részleteiért kattintson a noinetcafe.hu-ra.

(forrás: noinetcafe.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés