hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.
hirdetés

Gyógyászati segédeszközök kölcsönzési rendszere

Egy új kölcsönzési rendszer segítségével a mozgássérült emberek könnyebben juthatnak a segédeszközhöz – olvasható a hirado.hu-n.

A különleges eszközök többek között a műtétek utáni felépülésben, a házi betegápolásban, és az akadálymentes közlekedésben is segítik az érintetteket. A szállítási központok és műhelyek szolgáltatásai a fővároson kívül az ország hat pontján érhetők el – írják a hirado.hu-n.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) indította el a hazánkban még újdonságnak számító rendszert – mondta a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Fóris Johanna igazgató. Hozzátette, a minta Európa más országaiból származik. A kölcsönzői segédeszköz-műhely egy hálózat, az ország hat pontján érhetőek el a szolgáltatások: Debrecenben, Mórahalmon, Pécsett, Székesfehérváron, Győrben és Budapesten.

A Guruló műhely névre hallgató kezdeményezés januárban indult Magyarországon, tehát még jó eséllyel teljesen új eszközök bérelhetők. A kölcsönzési díjat rugalmasan kezelik, csomagokat állítottak össze. Fóris Johanna megjegyezte, hogy minden egyes visszaszállítás után fertőtlenítik és a karbantartják az eszközöket.

(forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés