hirdetés
2016. június. 01., szerda - Tünde.
hirdetés

Kaposvár: hatodára rövidült a kivizsgálási idő

Az onkológiai központban széles körű szakmai összefogással, újragondolt munkafolyamatokkal, valamint egy számítógépes szoftver segítségével sikerült elérni, hogy az átlagos fél év helyett egyetlen hónap alatt elkezdjék kezelni a rákos betegeket, írja ezúttal a Szabad Föld.

– Láttuk, hogy éppen azok a páciensek járnak orvostól orvosig, kórháztól kórházig, tehát kallódnak akár hónapokon keresztül, akik a legsúlyosabb betegségekben szenvednek, holott őket kellene a lehető leggyorsabban kezelni. Ezért megvizsgáltuk a saját rendszerünket, és szinte az összes érintett klinikai és diagnosztikai szakma résztvevőjével új struktúrát építettünk fel. Ehhez jött a folyamatot támogató számítógépes szoftver, s így másfél éves közös munka során kialakítottuk azt a betegútszervező rendszert, amelyben maximum egy hónapon belül megkezdhetjük az onkológiai kezeléseket – magyarázza a lapnak Moizs Marianna, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója.

Az új módszer egyébként bármelyik intézményben bevezethető – igaz, elengedhetetlen hozzá a szemléletváltás: a különböző kórházi osztályok vezetőinek, munkatársainak összefogása, a csapatmunka, a türelem és az elkötelezettség.

A rendszer iránt érdeklődik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és több megyei kórház is.

(forrás: Szabad Föld Online)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

hirdetés