hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Különböznek a mentők és a légügyi hatóság adatai

A Magyar Nemzet cikke a kihasználatlan kórházi leszállóhelyekről szól. 

Az országban csak 19 olyan kórház van, amelynek megvan az összes szükséges hivatali engedélye ahhoz, hogy mentőhelikopterek szállhassanak le a területén, és évente helyszíni ellenőrzést is végez – értesült a Magyar Nemzet a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Ám az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy az ország 42 pontján használnak a mentőhelikopterek kórházi leszállóhelyeket – írja a lap.
 
 A két szám közötti különbség okára lapzártájukig nem kaptak magyarázatot. Tavaly az Országos Mentőszolgálat adatai alapján 2345 esetben volt szükség légi mentésre, legutóbb a veszprémi kórház előtti kereszteződésben leszálló helikoptertől volt hangos a sajtó.

Havonta másfél millió forintba kerül a heliport (helikopter-leszállóhely) fenntartása, amelyet napi átlagban háromszor-négyszer használnak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek egy neve elhallgatását kérő kórházigazgató. Az általa vezetett intézmény azon kevés kórház közé tartozik, amelyiknek megvannak az ehhez szükséges engedélyei. Magyarországon ugyanis nagyon szigorú feltételei vannak annak, hogy a leszállóhely működési engedélyt kapjon. Hiába van tehát alkalmas heliport az ország kórházaiban, ha hiányoznak a szükséges papírok. 

A további részleteket az mno.hu-n találja. 

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink