hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Megverik az orvosokat, rugdossák a mentőket

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei tapasztalatok is azt mutatják, hogy egyre gyakrabban támadnak meg orvosokat, ápolókat, közli a szoljon.hu.

– Arra sokkal ritkábban van példa, hogy az osztályon támadjanak rá az egészségügyi személyzet valamelyik tagjára – tudta meg a lap Maroska Anikótól, a szolnoki Hetényi Géza kórház ápolási igazgatójától. – Ám épp a közelmúltban történt egy sajnálatos eset, amikor egy jól szituált hölgy egyszerűen pofon vágta az egyik ápolónőt. A hölgy kórházunkban fekvő hozzátartozójának állapotában változás állt be, ő pedig úgy vélte, nem figyeltek oda eléggé a betegre. Ezért a liftnél megvárta a műszakból távozó ápolónőt és rátámadt, annak ellenére, hogy a hozzátartozója folyamatosan megfelelő ellátásban részesült, és ennek ellenére történt állapotában rosszabbodás. Rendkívül szomorúnak tartom, hogy olykor minden jó szándékunk, hozzáértésünk és segítőkészségünk kevésnek bizonyul, s ilyen megalázó szituációk előfordulhatnak – tette hozzá.

Mentés közben rúgták hátba az egyik mentőst Szolnokon, akit rosszulléthez hívtak ki. Miközben a  tárgyi feltételeket biztosította a szakember, váratlanul belépett a szobába az egyik hozzátartozó és indok nélkül neki esett. A mentősök csak rendőri segítséggel tudták elhagyni a helyszínt.

A jogi szempontból fenyegetőző fellépés valamivel gyakoribb a szakorvosok (17 százalék) körében, mint a háziorvosok esetében (10 százalék), és az életkor emelkedésével is jelentősen csökken azon orvosok aránya, akik ilyen jellegű tapasztalatokról számolnak be, derül ki egy friss felmérésből. Míg az 1976 előtt végzett orvosok 26 százalékát soha nem érte atrocitás ebből a szempontból, addig a legfiatalabb, 1995 után végzett korosztály mindössze 7 százaléka mondhatja el magáról ugyanezt.

(forrás: szoljon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés