hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Olimpiára készül az idegsebész

Dr. Gutema Emánuel nyolc hónapig szünetelteti az idegsebészeti szakképzést azért, hogy kijusson a riói olimpiára.  A HAON beszélgetett az etióp származású magyar atlétával.

A sokak által csak Pepeként ismert félig magyar, félig etióp az orvosi egyetem, majd a rezidensi feladatok mellett sohasem tudott nagy szenvedélyének, a futásnak annyi időt szentelni, amennyit szeretett volna. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája most esélyt ad magának, megpróbál kijutni a riói olimpiára.

– Egy bő hónapja találkoztamdr. Berényi Ervinnel, a radiológia professzorával, akinek a hobbija a maratonfutás, és az idegsebészeti tervezés miatt is sok közös projektünk van mondja a haon.hu-nak.. Beszélgettünk az atlétikáról, kérdezte, lenne-e még esélyem kijutni egy nagyobb versenyre, mondjuk az olimpiára. Azt feleltem, igen, de jelen körülmények között nem tudok annyit edzeni. Felajánlotta, hogy beszél az idegsebészet vezetőjével, Bognár László professzor úrral, aki a főnököm, hogy találjunk valami megoldást. Másnap be is hívott a professzor úr, és idézőjelesen kérdőre vont, hogy mi van ezzel a futással, és miért Ervintől kell megtudnia, hogy ilyen elképzeléseim vannak. Az esélyeimről kérdezett, és arról, mit igényel egy ilyen felkészülés – felvázoltam, hogy körülbelül mekkora fizikai és szellemi megterhelést jelentene. Ez alapján semmilyen köztes megoldást nem tartott célravezetőnek. Nagyon támogató volt, azt mondta, ha neki lenne az életben ilyen esélye, biztosan nem hagyná ki. Felajánlotta, hogy menjek fizetés nélküli szabadságra, valamint hangsúlyozta, mindenképpen visszavár. 

 

(forrás: HajdúOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés