hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Remények, lehetőségek

Hol, és milyen területeken végzik napjainkban a legtöbb klinikai kutatást Európában? A nlcafe.hu cikke foglalkozik a témával.

A nemzetközi gyógyszerkísérletekben Európa jelentős szerepet vállal. A fejlesztések leginkább a szív- és érrendszeri betegségek és a daganatos kórképek gyógyítását, kezelését segítő gyógyszerek kifejlesztését célozzák. Jelentős számban készülnek tanulmányok a bőrgyógyászati, a reumatológiai, a mozgásszervi betegségekkel kapcsolatosan is, de a fejlesztések segítségével a közelmúltban komoly eredményeket értek a melanoma, a vastag- és végbélrák, vagy éppen az emlődaganat gyógyításában – olvasható a portálon.

Jelenleg a legtöbb klinikai vizsgálatot végző európai országok rangsorában az első tíz között található Magyarország. A ranglistát Németország, az Egyesült Királyság és Franciaország vezeti. Kelet-Európából mindössze három ország tartozik az élbolyba, Magyarország mellett Lengyelország és Csehország – írja a lap munkatársa.

Magyarországon jelenleg évente több mint 300 új klinikai vizsgálatot engedélyeznek, vizsgálatonként átlagosan 5 vizsgálóhellyel, vizsgálóhelyenként 10 beteggel.

(forrás: Nők Lapja Café)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés