hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Ultrahangvezérelten érzéstelenítenek

A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikán alkalmazott modern érzéstelenítő módszerérről és a kulcslyuksebészetről szól a semmelweis.hu cikke.

Egyedülálló módon a legmodernebb és legkíméletesebb érzéstelenítést alkalmazzák a vállműtétek során a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján: ultrahangvezérelten, és kizárólag a vállat ellátó idegfonatba juttatnak fájdalomcsillapítót – mondja dr. Skaliczki Gábor. A klinika ortopéd szakorvosa szerint ez kevésbé fájdalmas, mint a hagyományos eljárás; további előnye, hogy hosszabb ideig tart a hatása, és kisebb a szövődmények kialakulásának a kockázata. Hozzátette: a klinikán 5-6 éve kizárólag kulcslyuksebészeti eljárással, vágás nélkül végzik ezeket a beavatkozásokat, és mostanra a fém implantátumokat is sikerült teljes egészében műanyag vagy felszívódó változatra cserélniÉvente kb. 200-250 minimál invazív beavatkozást végeznek a klinikán, olvasható a semmelweis.hu-n.

Az ultrahangvezérelt érzéstelenítést a klinika aneszteziológiai részlegét vezető dr. Bondár Attila irányítása mellett végzik; mivel hatása akár 10-12 órán át kitart, így jelentősen csökken a beteg fájdalma. A külföldön elsajátított, modern technika során célirányosan a vállat ellátó idegfonatba juttatják a fájdalomcsillapítót, ami csökkenti a szövődmények kockázatát is – mondja Skaliczki Gábor.A cikk folytatásáért kattintson a semmelweis.hu-ra.

 

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés