hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-01-10

Az egészségügyi szakemberek kiégése hatással van az ellátás minőségére és a betegbiztonságra. A Journal of General Internal Medicine cikkét a noinetcafe.hu szemlézi.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-01-18

Talán a kívülállók nem is gondolnak bele, de egy orvosnak úgy kell dolgoznia, hogy döntéseiben végső soron mindig egyedül marad – mondja Fischer László kecskeméti háziorvos, akit a BAON választott a hét emberének.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-22

Kisebb blokkokra osztott, napi hétórás munkaidő, s mellette legalább háromhetes egybeszabott szabadság – ez védhet a gyors kiégés ellen a Világgazdaság cikkében megszólaltatott pszichológus szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-05-28

A munkahelyi egészségvédelem részeként relaxációs technikákat kellene tanítani az intenzív osztályokon és az egyéb, nagy stresszel járó munkakörökben dolgozóknak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-08

A Margit hídnál történt gyilkosságról kérdezte a Magyar Hírlap Bilkei Pál kriminálpszichológust, aki a Gyurcsány-kormányt és az orvosok kiégését okolta.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-14

Egy Belgium 37 kórházában folytatott vizsgálat szerint a kórházi orvosok 18 százaléka ki van téve a burnout szindróma veszélyének – írja az eski.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-04-04

Július 31-ig meghosszabbították a tavaly óta folyó önvalidálás határidejét, hangzott el a Magyar Kórházszövetség XXVI. kongresszusán Siófokon, ahol a csütörtöki szakmai napon a sürgősségi ellátás hazai helyzetét is elemezték. Ez utóbbit nemcsak szakemberhiány jellemzi, hanem a káosz is – különösen Budapesten.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-31

Sokat javult az ellátás színvonala, ám a finanszírozás miatt továbbra is folyamatos válságmenedzselésre kényszerülnek a kórházak – nyilatkozta Velkey György a Világgazdaságnak.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-11-26

A Medscape felmérése arra kereste a választ, mely orvosi szakterületek a leginkább veszélyeztetettek a kiégés szempontjából, illetve milyen tényezők befolyásolják, hogy adott esetben jelentkeznek-e a burnout tünetei.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-13

„A lelkesedés eltűnt, helyét átvette a fáradtság, az érdektelenség, és ami eddig simán ment, az most napról napra jobban frusztrálja” – idézi a kiégés tüneteit a SonLine.

hirdetés

Az új évre vonatkozó technológiai előrejelzések megosztása lassan kezd hagyománnyá válni nálam. Mivel idén sem szeretnék csalódást okozni, íme néhány gondolat 2017 legizgalmasabb orvoslással kapcsolatos technológiáiról.

2016 februárjától várt elbírálásra az a törvényességi vizsgálati kérelem, melyet az Alapvető Jogok Biztosi Hivatalánál indítottam a homeopátiás gyógyszerek forgalmazását szabályozó jogszabályok kapcsán.