hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 43
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2023-11-14

Egy átlagos magyar naponta 3320 kalóriát fogyaszt – derül ki az ENSZ adatait összesítő OurWorldInData kiadványból.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-04-21

A WHO jelentésben szólította fel az európai országokat, hogy hozzanak intézkedéseket a növekvő számú fogbetegség ellen.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-10-10

Idén már az első félévben duplaannyi pénzt folyt be az államkasszába a chipsadóból, mint amennyit az első teljes évben elkönyveltek, írja a hvg.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-02-17

Már két pohár borral elérhető a felnőtteknek ajánlott napi cukormennyiség határértéke, egy brit egészségügyi szervezet felmérése szerint.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-09-01

Milliók maradnának egészségesek, ha csak kicsivel csökkentenék az élelmiszerek cukortartalmát, derül ki a Qubit összeállításából.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-05-12

Hiányoznak a népegészségügy eszközei, korlátozottak az erőforrásai, nincs adatfelvétel és monitoring, miközben tovább romlik a lakosság egészségi állapota.


 

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-06-30

Most nyilvánosságra hozott állatkísérletes adatok szerint sztíviakivonattal enyhíthetők a máj zsíros elfajulását kísérő tünetek, írja az OTSZ Online.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-09-23

A dohányhoz hasonló státuszba kerül a cukor a fejlett világban: megtűrik, de kiemelt kockázatként kezelik, írja a Népszava.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-07-11

A cukros üdítőitalok fogyasztása növelheti a rák kockázatát egy nagyszabású, hosszú időn át tartó vizsgálat eredményei alapján.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-23

Nincs egyetlen optimális emberi étrend egy új kutatás szerint, amely mai vadászó-gyűjtögető közösségek étkezését vizsgálta.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?