2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A szingli is meddő?

Különös történet a meddőség definíciójának átszabása, mert ez az első alkalom, hogy az egészségügyi kérdésekben irányadó világszervezet szociális, társadalmi kérdésekben is egyértelműen állást foglal, közli a hvg.hu.

A WHO által kiadott hivatalos, a magyarországi orvosi gyakorlatban is alkalmazott meghatározás szerint egy pár akkor meddő, ha egy éven át védekezés nélkül, rendszeres szexuális élet mellett sem jön létre természetesen úton a fogantatás. Viszont, ahogy írja a Telegraph, a WHO bejelentette, hogy a meddőség definícióját kibővítette azzal, hogy azok a nők és férfiak is meddőnek számítanak, akik nem találnak maguknak stabil partnert a gyermekvállaláshoz.

De miért is fontos a WHO-nak ez a változtatás? Mint mondják, az esélyegyenlőség miatt, hiszen mindenkinek joga van a reprodukcióhoz, vagyis ahhoz, hogy gyermeke lehessen, ha van partnere, ha nincs. Illetve arról is szól a történet, hogy a meleg és a leszbikus szinglik és párok is könnyebben vállalhassanak gyermeket.

Az újradefiniált meddőség WHO-irányelvét 2017-ben fogja elküldeni a szervezet az egészségügyi minisztereknek. Az egészségügyi világszervezetnek nem titkolt célja, hogy nyomást gyakoroljon a kormányokra és a helyi biztosítókra, hogy minél több gyermek születhessen, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink