2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

A tavalyinál több pont kellett a Semmelweis Egyetemre

A Semmelweis Egyetem orvos-, fogorvos- és gyógyszerészképzésére, valamint több egészségtudományi szakára is csak a tavalyinál magasabb pontszámmal lehetett bekerülni az idén.

Az orvos- és egészségtudományi területen országos szinten a Semmelweisen volt szükség a legtöbb pontra a bejutáshoz: az Általános Orvostudományi Karon 441, a Fogorvostudományi Karon 437, a Gyógyszerésztudományi Karon 403 az idei ponthatár. Az Egészségtudományi Karon a leendő gyógytornászoknak és dietetikusoknak volt szükségük a legtöbb pontra, 423-ra, illetve 396-ra. 

Az Általános Orvostudományi Karon (ÁOK) hattal több pontra volt szükség a felvételhez a tavalyinál. Az induló évfolyamon 377-en államilag finanszírozott, míg hárman költségtérítéses módon kezdhetik meg tanulmányaikat.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar két graduális képzése tekintetében hirdették most ki a ponthatárokat: az egészségügyi szervező alapképzésen 301, míg az államilag finanszírozott szociális munka mesterképzésen 81 a ponthatár.

Az Egészségtudományi Kar képzései közül a gyógytornász szakon volt szükség a legtöbb pontra, 423-ra, ami 13 ponttal magasabb a tavalyi határnál. Második helyen áll ebből a szempontból a dietetikus szak, ahol az államilag finanszírozott nappali képzésre való bejutáshoz 396 pont kellett, ami eggyel több, mint a tavalyi. A négy alapszak különböző szakirányaira, valamint a négy mesterképzésre összesen 1113 hallgató, köztük 56 költségtérítéses, nyert felvételt.

A Fogorvostudományi Kar államilag finanszírozott képzésére idén 437 ponttal lehetett bejutni, ami 8 ponttal magasabb a tavalyinál. Szeptemberben a jelenlegi adatok szerint 99 hallgató – köztük egy költségtérítéses – kezdheti meg tanulmányait, de a pótfelvételi keretében maximálisan be fogják tölteni a 100 fős kapacitást.

Az egyetem öt karán szeptemberben összesen 1844 elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait, közülük 1779-en államilag finanszírozott, míg 65-en költségtérítéses módon tanulnak majd, közli az egyetem honlapja.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink