2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Az aradi egyetem díszdoktora lett a rektor

Doctor Honoris Causa címet adományozott Szél Ágoston rektornak a „Vasile Goldis” Western University of Arad (UVVG). A kitüntetést ünnepélyes keretek között, egy kétnapos látogatás keretében vehette át a rektor, melyen Szász Károly kancellárral közösen szakmai megbeszéléseket is folytattak az aradi egyetem vezetőivel, közli a Semmelweis Egyetem honlapja.

Dr. Szél Ágoston elmondta: a mostani látogatás megújult alapokra helyezi a két intézmény közötti kapcsolatot, és bízik az együttműködés bővítésében. A Semmelweis és az UVVG között több olyan kapcsolódási pontot lát, amely jó alapot szolgál akár tudományos, akár oktatási projektek elindításához. Az így továbbfejlesztett kapcsolat hozzájárulhat nemcsak a két intézmény fejlődéséhez, hanem a magyar-román kapcsolatok megerősítéséhez is – mutatott rá.

Felszólalásában dr. Szász Károly biztosította a résztvevőket, hogy megadja a szükséges támogatást a két egyetem érdekeit és fejlődését szolgáló projektek megvalósításához. Mint fogalmazott, fő célja, hogy egy egyensúlyi költségvetés mentén biztosítsa a stabil pénzügyi hátteret a Semmelweis Egyetem oktatási és kutatási projektjeinek megvalósításához.

További részletek

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink