2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Bukarestben épül a legmodernebb kórház

A kelet-európai régió legkorszerűbb intézményének megépítését vették tervbe a szomszéd ország fővárosában, írja a Figyelő Online

Bukarest I. kerületének önkormányzata, együttműködve az Egészségügyi Minisztériummal, új kórházat épít a főváros északi körzetében. Az új egészségügyi központ önkormányzati kórházként működik majd. A bukaresti létesítmény a sürgősségi ellátás minden követelményének megfelel és egyben oktatási központ lesz, derül ki a Figyelő Online tudósításából.
 
„A betegek ellátása a legfontosabb, és ennek megfelelő kórházi körülmények között kell megtörténnie. Az I.kerületnek, tulajdonképpen egész Bukarestnek sürgős szüksége van egy európai normák szerint felszerelt új kórházra, ahol jól képzett orvosok gyógyítanak. Az általam vezetett hivatal ezért vág bele a legkorszerűbb kelet-európai kórház felépítésébe” mondta a kerület polgármestere, Dan Tudorache. 

Az új kórház egy 4,4 hektár nagyságú, önkormányzati tulajdonban lévő telken épül majd. A kerületi városháza közleménye szerint a létesítmény a sürgősségi ellátás minden követelményének megfelel, egyben pedig egyetemi hallgatók és rezidens orvosok központjaként is működik.
 
A további részletekért kattintson a Figyelő Online-ra.
(forrás: Figyelő Online)
hirdetés

Könyveink