2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Burnout: a betegre is veszélyes

Az egészségügyi szakemberek kiégése hatással van az ellátás minőségére és a betegbiztonságra. A Journal of General Internal Medicine cikkét a noinetcafe.hu szemlézi.

Kapcsolódó cikkek

A School of Science at Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) pszichológusai a burnout hatásairól szóló részletes elemzést végeztek az egészségügyben, amelyről a Journal of General Internal Medicine-ben jelent meg tanulmány, a cikket a noinetcafe.hu szemlézi.

A vizsgálatban csaknem 211.000 orvos, nővér és klinikus vett részt. A kiégés különböző aspektusait vizsgálták, úgy mint az érzelmi kimerülés, deperszonalizáció és a csökkentett személyi teljesítmény. Az ellátás minőségét az egészségügyi ellátók és a betegek is értékelték. A szolgáltató által nyújtott értékelés mind a betegbiztonság, mind a minőségbiztosítás tekintetében szorosabb összefüggést mutatott a kiégés szintjével, mint ugyanezek minősítése a páciens oldalról.

„Egyértelmű az összefüggés: minél magasabb a kiégés szintje, annál rosszabb az ellátás minősége és a betegbiztonság” – mondja Michelle Salyers, a tanulmány szerzője, az IUPUI pszichológus professzora.

(forrás: noinetcafe.hu)
hirdetés

Könyveink