2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Fertőzés okozza a halálesetek felét

Egy Nagy-Britanniában végzett kutatás azt mutatja, hogy a szigetországban csökken a szülés közbeni mortalitás, de az esetek további 50 %-a megelőzhető lenne, írja a noinetcafe.hu.

Évről évre egyre kevesebb nő hal meg Nagy-Britanniában a szülés során, illetve azt követően – derül ki az Oxford University friss kutatásból a hírportál tájékoztatása szerint. A halálesetek közel fele azonban elkerülhető volna, ha az orvosok jobban odafigyelnének a szülés során elkapható fertőzések kivédésre.

A kutatás során összesen 357 olyan esetet találtak a 2010 és 2012 közötti időszakban, amikor a nő a terhesség során, illetve a szülést követő hat héten belül hunyt el. Ezeknek a haláleseteknek körülbelül a negyede a vérmérgezéssel hozható összefüggésbe. Ennek oka az, hogy az immunrendszer gyengébb a terhesség során, így a méh és a placenta szétválásakor keletkező seb sajnos fertőzések forrása lehet. 

További problémát jelent, hogy 11 halálesetből egy az influenzára vezethető vissza, amelyeknek legalább a fele megakadályozható lett volna az influenza ellni védőoltással a kutatók szerint olvasható a noinetcafe.hu-n.

 

(forrás: noinetcafe.hu)
hirdetés

Könyveink