2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kik a WHO főigazgató-jelöltjei?

Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár a magyar delegáció vezetőjeként részt vett és beszédet mondott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Bizottságának 2016. szeptember 12-15 között Koppenhágában rendezett ülésén.

A WHO Európai Régió éves ülése az európai egészségpolitika egyik legrangosabb eseménye. Idén 53 tagállam egészségügyi miniszterei és magas-szintű vezetői, neves egészségügyi szakértők és társadalmi szervezetek képviselői vettek részt a rendezvényen, írja a kormany.hu.

Az ülés elején Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója beszámolt a szervezet előző évi tevékenységéről és eredményeiről. A nyitóbeszédre válaszul dr. Mikola István méltatta a WHO-nak az emberi egészség és az egészséges életmód előmozdítása érdekében kifejtett erőfeszítéseit. Az államtitkár felhívta a jelenlévők figyelmét a WHO Budapesti Központjának idén őszre tervezett megnyitására, valamint kiemelte, hogy a WHO 2017-ben megrendezendő éves regionális ülésnek Budapest ad majd otthont.

Az egyhetes ülés alatt számos aktuális témát vitattak meg, mint például a dohányzás visszaszorítása, az antimikrobális rezisztencia kérdése, illetve a fenntartható fejlődési célok megvalósítása, különös tekintettel az egészséges élet és jólét előmozdítására.

Az államtitkár a regionális ülés margóján megbeszélést folytatott Jens Kislinggel, a dán Külügyminisztérium európai igazgatójával. Továbbá kérésükre találkozott a WHO főigazgatói posztra pályázó jelöltekkel: a pakisztáni dr. Sania Nishtarral, dr. Tedros Adhanommal, Etiópia külügyminiszterével, és Franciaország volt külügyminiszterével, dr. Philippe Douste-Blazy-val. A megbeszéléseken az államtitkár meghallgatta a jelöltek programjait és a WHO jövőjéről felvázolt elképzeléseiket.

(forrás: kormany.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink