hirdetés
2016. május. 27., péntek - Hella.
hirdetés

Orvosok is sztrájkolnak Olaszországban

Az olasz vasutasok csütörtök este kilenc órakor kezdődött 24 órás sztrájkja indítja el az olaszországi közszolgáltatási dolgozók munkabeszüntetését, amely pénteken Róma és Milánó városát is megbéníthatja.

Pénteken a tömegközlekedés áll le: Rómában délelőtt négy órás lesz a munkabeszüntetés, Milánóban tizenkét órán át tart a sztrájk, a milánói buszok, villamosok, metrók csak a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején közlekednek. Az olaszországi taxis szakszervezetek visszavonták sztrájkjukat, miután az olasz közlekedési tárca ígéretet tett az Uber-taxiszolgálat szabályozására.

Péntekre az olasz közszolgáltatás többi érdekképviselete is sztrájkot hirdetett meg: a pedagógusok, orvosok, közlekedési rendőrök, a bíróságokon dolgozók. A kórházakban csak az életmentő beavatkozásokat biztosítják.

A szakszervezetek a sztrájkkal a Matteo Renzi vezette kormány gazdasági és szociális politikája ellen tiltakoznak. Ez az első országos sztrájk Olaszországban az idei évben.

(forrás: MTI)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés