2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Pálffy István megpróbálta

Magyarországon nincsenek betegágyak a kórházak folyosóin, Orbán Viktor pedig a népszavazással nem akarja elterelni a figyelmet a tényleges problémákról, hiszen az egészségügyben minden rendben van – a többi között ezt is tartalmazza az a levél, amelyet az egykori KDNP-s országgyűlési képviselő, a TV2 és az M1 volt munkatársa, jelenlegi ír nagykövet juttatott el válaszul a The Irish Times múlt heti cikkére. A NOL írása.

Pálffy István arra inti Suzanne Lynchet, a The Irish Times brüsszeli tudósítóját, hogy legközelebb jobban nézzen utána a magyar viszonyoknak, mert szerinte „a magyar egészségügyi rendszer az egyik legjobb Európában, a társadalombiztosítás mindenkinek garantálja az ingyenes ellátást és hozzáférhetőek a legjobb gyógyszerek is”.

Pálffy István, akit 2015 nyarán neveztek ki ír nagykövetnek, kiemeli, hogy a betegeknek nem kell pluszpénzt fizetniük az ellátásért, nincsenek várólisták és a betegágyak sem sorakoznak a kórházak folyosóin. Hozzáteszi, hogy több ezer külföldi diák tanul a híres magyar orvostudományi egyetemeken.

A teljes cikk a NOL-on

cimkék

hirdetés

Könyveink