hirdetés
2016. május. 30., hétfő - Janka, Zsanett.
hirdetés

Veszélyes a nyers burgonyát hűtőben tárolni

Nem szabad a krumplit hűtőben tárolni, mert ha ezután megsütjük, a szervezetre káros anyag keletkezik benne – értesült a portfolio.hu.

A krumplit soha nem szabad a hűtőszekrényben tárolni, idézi a az Egyesült Királyság Élelmiszerbiztonsági Hivatalára hivatkozó Mirror-t a portfolio..hu. Amikor ugyanis ezt tesszük, a burgonyában lévő keményítő cukorrá alakul. Ez a cukor sütés közben összekeveredik az (aszparaginsavval), ebből keletkezik az akrilamid vegyület.

Az akrilamid egy szerves vegyület, amit az iparban műanyagok és festékek gyártása során használnak. Még 2002-ben Svédországban figyeltek fel arra, hogy a szénhidráttartalmú élelmiszerek magas hőmérsékleten való hevítése során (120-150 fok felett, például zsírban történő sütéskor) természetes módón keletkezik az akrilamid - írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

A teljes cikkért kattintson a portfolio.hu-ra.

(forrás: portfolio.hu)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés