hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

40 milliós támogatás rákkutatásra

Csaknem 40 millió forintot adományozott az AVON Magyarország az Európai Nőgyógyászati Onkológiai Akadémiának (EAGC), amelyet a nőgyógyászati ráktípusok kialakulásának és kezelésének terén végzett kutatásra fordít a szervezet.

Az akadémia az emlőrák kialakulásával és kezelésével kapcsolatos átfogó vizsgálatra szánja a 37 millió 965 ezer 120 forintos adományt. Bősze Péternek, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, az Európai Nőgyógyászati Rák Akadémia alapítójának és elnökének vezetésével az emlőrák kialakulásáért felelős gének vizsgálatát célzó kutatás indul, amely hatalmas előrelépést jelenthet az emlőrák megismerésében és a megfelelő gyógyászati kezelés kialakításában, közölte az adományozás kommunikációjával foglalkozó cég.

Az Európai Nőgyógyászati Onkológiai Akadémiát 1999-ben alapították, az eltelt tizenhárom évben a szervezet tagjai számos jelentős eredményt értek el a nőgyógyászati ráktípusok kutatásában, illetve orvosi továbbképzések szervezésével járultak hozzá az oktatás egységesítéséhez.

Az EAGC és a szépségipari vállalat együttműködése évekre nyúlik vissza, emellett az AVON számos intézményt támogat az emlőrák elleni harcban. Az elmúlt évben az alapítvány mintegy 50 millió forintot adományozott a Magyar Rákellenes Ligának, amelyet 9 kórház speciális berendezések beszerzésére fordított, fennállása óta pedig összesen több mint 440 millió forinttal támogatta az emlőrák visszaszorításáért folytatott harcot.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink