2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nem fog fájni?!

Nem fog fájni?! - Humánus orvoslás a csecsemő- és gyermekgyógyászatban címmel az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete, a Padlás Konzultációs Műhely és az ELTE-PPK Affektív Pszichológia Tanszéke közös konferenciát szervez az ELTE Kazinczy utcai épületének aulájában.

A tapasztalatok szerint a magyar egészségügy jelentős területén még várat magára, hogy az újszülöttek, csecsemők és gyermekek jogait és sajátos igényeit figyelembe vegyék gondozásuk, kezelésük, gyógyításuk során. Az egészségügyi törvény csak a kiskorúakkal való kapcsolattartásról rendelkezik, ám az ENSZ Gyermekek jogairól szóló egyezménye, amelyet hazánk 1991-ben ratifikált, kötelezettségeket ró az ellátó rendszerre.

Magyarország csatlakozott az EACH -European Association for Children in Hospital chartájához is, amely az egyezmény alapján részletesen szabályozza a területet. Ennek ellenére hazánkban nagyon kevés egészségügyi intézmény tartja be maradéktalanul ezeket az előírásokat. Ezek között kiemelt szerepet játszik a kapcsolattartáshoz való jog, az emberi méltósághoz való jog, az információs jogok valamint a fölösleges beavatkozásoktól való tartózkodás. Az ajánlások figyelmen kívül hagyása mind a gyermek, mind az egész család számára káros pszichés következményekkel járhat.

A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet ezekre az ajánlásokra, bemutassák az ajánlásoknak megfelelően működő jó gyakorlatokat.

Bővebb információ: http://www.nemfogfajni.eu/

(forrás: MedicalOnline)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés