hirdetés


A nyers bab jobban hat, mint a pörkölt

A nyers, pörköletlen kávébab természetes kivonata hatékony eszköz lehet a diabétesz miatt ingadozó vércukorszint szabályozására – írja az mno.hu.

A lap által megidézett kísérletben egészséges testsúlyú, nem cukorbeteg férfiaknak és nőknek adtak zöldkávé-kivonatot, mire mindegyikük vérnyomása csökkent az adagolás arányában.

A kutatás vezetője úgy véli, hogy a zöld kávé jótékony hatása a benne található klorogénsavaknak köszönhető. Ezek az antioxidáns vegyületek előfordulnak az almában, a cseresznyében, a szilvában és sok más gyümölcsben, illetve zöldségben. A kávéban azonban a pörkölési folyamat során lebomlik – magyarázza cikkében az mno.hu.

(forrás: MNO )
hirdetés
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

„Egy cunami méretű technológiai változáshullám tart felénk és senki sincs rá felkészülve. Ha így ér minket, az orvoslásból egy pusztán üzleti alapú, személyes interakciótól mentes szolgáltatást fog faragni...”

"Nincsenek olyan anyagok, amelyeket 'ki kell hajtani', nincsenek tele a sejtjeink felesleges 'salakanyagokkal'..."

Vékony, energikus, ötven körüli, nemdohányzó - a koleszterinszintje nem volt annyira drámai. Ilyen esetekben nem lövök azonnal sztatinnal.