hirdetés
2014. november. 26., szerda - Virág.
hirdetés


A nyers bab jobban hat, mint a pörkölt

A nyers, pörköletlen kávébab természetes kivonata hatékony eszköz lehet a diabétesz miatt ingadozó vércukorszint szabályozására – írja az mno.hu.

hirdetés

A lap által megidézett kísérletben egészséges testsúlyú, nem cukorbeteg férfiaknak és nőknek adtak zöldkávé-kivonatot, mire mindegyikük vérnyomása csökkent az adagolás arányában.

A kutatás vezetője úgy véli, hogy a zöld kávé jótékony hatása a benne található klorogénsavaknak köszönhető. Ezek az antioxidáns vegyületek előfordulnak az almában, a cseresznyében, a szilvában és sok más gyümölcsben, illetve zöldségben. A kávéban azonban a pörkölési folyamat során lebomlik – magyarázza cikkében az mno.hu.

(forrás: MNO)
hirdetés
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Könyveink


hirdetés
hirdetés