hirdetés


A nyers bab jobban hat, mint a pörkölt

A nyers, pörköletlen kávébab természetes kivonata hatékony eszköz lehet a diabétesz miatt ingadozó vércukorszint szabályozására – írja az mno.hu.

A lap által megidézett kísérletben egészséges testsúlyú, nem cukorbeteg férfiaknak és nőknek adtak zöldkávé-kivonatot, mire mindegyikük vérnyomása csökkent az adagolás arányában.

A kutatás vezetője úgy véli, hogy a zöld kávé jótékony hatása a benne található klorogénsavaknak köszönhető. Ezek az antioxidáns vegyületek előfordulnak az almában, a cseresznyében, a szilvában és sok más gyümölcsben, illetve zöldségben. A kávéban azonban a pörkölési folyamat során lebomlik – magyarázza cikkében az mno.hu.

(forrás: MNO )
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Aggasztó, hogy az alacsony súllyal születettek aránya nem csökkent Magyarországon, sőt, az utóbbi években – különösen a szegényebb családokban – emelkedésnek indult...

"Kardio1 mai írása a francia egészségügy rejtelmeibe avat be minket, és arra is választ ad, miként tud ott egy magyar orvos munkát vállalni..."

A méhtranszplantáció után egy évvel döntöttek úgy az orvosok, hogy itt az ideje az egyik lefagyasztott embrió beültetésének – a baba a 32. héten jött a világra...