hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

A tudomány sosem alszik

Az emberi agy visszanövesztése, a kőkorszaki szex és a pápa mögött álló nindzsák is témái a Kutatók éjszakája pécsi rendezvényeinek.

Az egyetem Ifjúság útjai campusa mellett idén új helyszínként a közeli Szentágothai János Kutatóközpont és a gyógyszerészeti szak Rókus utcai intézetei is megnyitják kapuikat a látogatók előtt - olvasható a szervező Tempus Közalapítványnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában. A közönség látványos fizikai, kémiai és biotechnológiai kísérleteknek köszönhetően megtekintheti a genetikailag módosított, "sötétben világító" zöld egeret, ezen kívül bővítheti a természeti katasztrófákkal, a gyógyszerkészítéssel, a gyógynövényekkel, a csokoládéval, az energiaitalokkal és egyebek mellett az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit - tették hozzá.

A Pécsi Egyházmegye arról tájékoztatta at MTI-t, hogy a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola először kapcsolódik önálló programokkal a tudományos eseménysorozathoz, hogy bemutassa az intézményben folyó kutatómunkát és ismeretterjesztő előadásokon keresztül vonzóvá tegye a teológiát a fiatalok számára. A pápa mögött című programon a jezsuita rend történetének kevéssé ismert epizódjairól hallhatnak, illetve megvitathatják a reprodukciós etika aktuális kérdéseit.

A Kutatók éjszakájának rendezvényeiről bővebb információk a kutatokejszakaja.hu internetes oldalon olvashatók.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink