hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Depressziósok terápia nélkül

A depressziós betegek többsége minimális kezelésben sem részesül - állapította meg egy tanulmány, a melyet a Házipatika közöl.

A kutatók 21 ország majdnem 50 ezer lakójának adatait elemezték és megállapították, hogy még a gazdag, viszonylag jó egészségügyi ellátórendszert működtető országok depressziósainak is csak alig húsz százaléka jut hatékony gyógymódhoz. A szegényebb országokban a helyzet lényegesen rosszabb, 27 betegből csak egy kap megfelelő kezelést. – közli egy, a WHO támogatásával készült nemzetközi tanulmány nyomán a Házipatika.

A British Journal of Psychiatry című szaklap aktuális számában közölt tanulmány a WHO 21 országban – köztük Brazíliában, Bulgáriában, Kolumbiában, Irakban, Mexikóban, Nigériában, Kínában, Argentínában, Franciaországban, Németországban, Izraelben, Japánban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban – készített mentális egészségi felméréseinek adatait elemezte.

A minimálisan megfelelő kezelés – a kutatók definíciója alapján – lehet gyógyszeres terápia, amikor legalább egy hónapig szedi a beteg a gyógyszert, valamint legalább négy alkalommal látja orvos. A definíció szerint szintén minimálisan megfelelő gyógymód a pszichoterápia, ami legalább nyolc alkalomból áll és valamilyen szakember - akár vallási vezető, spirituális tanácsadó vagy szociális munkás - segítségével folyik.

(forrás: Házipatika)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink