hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Egészség optimizmussal

Az optimizmus mértékét és olyan egyéb tényezőket vizsgáltak, melyek befolyásolhatják az optimizmus hatását a halálozási kockázatra. Ezek a tényezők az etnikum, a magas vérnyomás, az étrend és a testmozgás, írja az MTI alapján az Index.

Az American Journal of Epidemiology című lapban megjelent tanulmányhoz a kutatók 70 ezer olyan nő adatait elemezték, akik részt vettek egy hosszú távú, a nők egészségét vizsgáló kutatásban, melynek során kétévente vizsgálták egészségi állapotukat. Az adatok a 2004 és 2012 közötti időszakra vonatkoznak.

Kiderült, hogy a legoptimistább nőknek 16 százalékkal kisebb esélyük van, hogy rákban haljanak meg, 38 százalékkal kevesebb, hogy szívbetegségben, 39 százalékkal kevesebb, hogy stroke-ban, 38 százalékkal kevesebb, hogy légzőszervi betegségben és 52 százalékkal kisebb az esélyük, hogy fertőzés miatt veszítsék életüket.

A kutatás szerint az egészséges szokások csak részben magyarázzák az optimizmus és a csökkent halálozási kockázat közötti összefüggést. A másik lehetőség, hogy a nagyobb optimizmus közvetve befolyásolja szervezetünk működését.

Kaitlin Hagan kutató szerint az optimizmus mértéke növelhető egyszerű és olcsó módszerekkel. Ilyen például, ha az emberek leírják vagy elképzelik életük különböző színtereinek a lehető legjobb végkifejletét.

"Az ilyen módszerek használata a jövőben innovatív módja lehet az egészség javításának", idézi a lap.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink