hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Fogamzásgátlót szedők párválasztása

Azok a nők, akik fogamzásgátló szedése közben kerülnek szorosabb kapcsolatba egy férfival, nagyobb eséllyel választanak hűséges típust. Azonban hátulütője is van a tabletta befolyásolta választásnak.

Több tanulmány is bizonyítja, hogy a fogamzásgátlót szedő nők másféle férfiakhoz vonzódnak, mint azok, akik nem szedik a tablettát – írja Catherine de Lange a New Scientistben. Egy magyarázat szerint ennek az lehet az oka, hogy a fogamzásgátló terhességet szimulál, ezért vágynak a nők szedése közben jobban a hűséges férfiakra.

Most Craig Roberts és munkatársai 1000 fogamzásgátlót szedő és 1500 fogamzásgátlót nem szedő angol nő részvételével végeztek kutatást a témában, amelynek eredményei a Proceedings of the Royal Society B című szaklapban jelentek meg.

A vizsgálatban résztvevő valamennyi nőnek volt legalább egy gyermeke a partnerétől; a kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire elégedettek a nők szexuális életükkel, illetve általában párkapcsolatukkal, valamint hogy milyen hosszú ideig tart(ott) az adott párkapcsolat.

Azok a nők, akik fogamzásgátlót szedtek, amikor megismerkedtek partnerükkel, szignifikánsan kevésbé voltak elégedettek szexuális életükkel, azonban általános párkapcsolati elégedettségük magasabbnak bizonyult, és nagyobb valószínűséggel maradtak együtt partnerükkel.

A peteérés időszakában a nők jobban vonzódnak a férfias férfiakhoz, a tudósok szerint azért, mert például a férfias arcvonások jobb génállományt sejtetnek, azonban a hűtlenség nagyobb esélyét is. Mint Roberts kifejti, a fogamzásgátlót szedő nőkben nincsenek ilyen hormonális ingadozások, ezért fogékonyabbak lehetnek a férfiak azon tulajdonságaira, amelyek hosszabb párkapcsolatot eredményeznek.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink