hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Ha a játék az élet

A különböző izomsorvadásos betegségben szenvedő játékosok számára nyújt segítséget a Special Effect jótékonysági szervezet.

Mindössze 4 éves volt Lee Knight, mikor spinális izomatrófiát (gerinc eredetű izomsorvadás) diagnosztizáltak nála. Szerette az atlétikát és a focit is, ám 11 éves korára már képtelen volt hódolni ezeknek. 12 évesen már tolószékbe került és új elfoglaltságot talált magának: a videojátékokat. Azonban a betegség hatására ez a szenvedélye is évről évre nehezebben volt elvégezhető. Mára a jobb kezének egyetlen ujját képes mozgatni.

A Special Effect egyetlen célt tűzött ki maga elé: minden beteg ember számára élvezhetővé tenni a játékokat. A náluk jelentkező betegek számára egyedi kontrollereket terveznek, melyeket aztán a páciens állapotának esetleges romlása esetén hozzáigazítanak a megváltozott képességekhez.

"Egyes esetekben mozognak az ujjak, de nincs elég erő a kontroller megtartására. Mások csak limitáltan mozgatják a hüvelykujjukat. Megint mások pedig semmilyen mozgásra nem képesek, mindössze a szemüket felett rendelkeznek kontrollal" – idézik az sg.hu-n Mark Saville-t, a cég kommunikációs menedzserét.

(forrás: SG.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink