hirdetés
2016. május. 29., vasárnap - Magdolna.
hirdetés


Mit kíván az infektológus?

A II. Infekciókontroll Munkanap „Fél egészség” című tudományos ülésére hívja az érdeklődőket a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara.

Előzetes regisztráció nem szükséges, a rendezvény térítésmentes – írja a semmelweis-egyetem.hu. Az ülés időpontja: 2012. március 22. (csütörtök) 9:30. Helye: Budapest, VIII. Vas u. 17. (SE ETK), V. emelet (Szél Éva terem).

A tervezett előadások: Mit kíván az infektológus? * Alfa és ómega – a kézhigiéne * Új epidémia: infekciót kontrollálni akarók * Amit tanítottak és a kórházi gyakorlat * Az infekciókontroll helye a kórházi struktúrában.

A „Hitek és tévhitek a kórházhigiénében” című kerekasztal tervezett témaköreiből: Kell-e és mikor környezeti mintákat venni? * Mi értelme van az ún. „területfertőtlenítő technológiának”? * Milyen légtechnikát engedhetünk be a kórházainkba? * Kell-e lábzsák, egyszerhasználatos védőköpeny, maszk? * Megfelelő-e a szabályozás?

***

A ráhangoláshoz dr. Szalka András infektológus, a Szent László Kórház nyugalmazott orvos-igazgatójának interjúját a XVIII. Magyarországi Egészségügyi Napokról idézzük fel (Balatonfüred, 2011. október 6.):

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Share on Tumblr

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

hirdetés