hirdetés
2016. május. 29., vasárnap - Magdolna.
hirdetés


Orvostudomány: még mindig a férfiak dominálnak

Az eredeti kutatásokat közlő, rangos orvosi folyóiratok első szerzői között sokkal kevesebb a nő, mint a férfi, állapította meg egy új kutatás, melyről az Origo számol be.

A texasi Baylor Scott & White Kutatóintézet munkatársai által végzett tanulmány a legmagasabb rangú (legmagasabb impakt faktorú) orvosi folyóiratokban az elmúlt 20 évben megjelent cikkeket tekinti át. Az eredményeket a BMJ (korábban British Medical Journal) legújabb számában tették közzé.

A kutatók megállapították, hogy noha 2014-ben már jelentősen nagyobb számban fordultak elő nők a cikkek vezető szerzői között, mint 20 évvel korábban, még mindig kevesebben vannak, mint a férfiak, és úgy tűnik, hogy egyes folyóiratoknál újra csökkenni kezd ez a szám.

„Tanulmányozni kell a jelenség hátterében álló okokat, hogy kidolgozhassák azokat a stratégiákat, amelyekkel növelni lehet a nők befolyását és részvételét a jövőbeni egészségügyi célok és a klinikai gyakorlati modellek megvalósításában” – mondta dr. Giovanni Filardo, a cikk társszerzője, a tanulmányt végző kutatócsoport vezetője, írja az Origo.

(forrás: [origo])
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott cikkeink

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A per os NSAID ellenjavallata  esetén a hatóanyag bőrön keresztül történő bejuttatása is hatékonyan szünteti meg a lumboischialgiás panaszokat. 

Könyveink


hirdetés