hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Háromnegyedes támogatást kapott az abortusztabletta

A magyarországi felnőttek többsége nem támogatja az abortuszszabályozás szigorítását, és többen engedélyeznék a gyógyszeres abortuszt, mint aahányan betiltanák az abortusztablettát.

A teljes lakosság 53 százaléka tartja elfogadhatónak a jelenlegi abortuszszabályozást, 18 százalék enyhítene rajta, míg a megkérdezettek 13 százaléka tartaná indokoltnak a szigorítást - olvasható a Medián Közvélemény-kutató Intézet szeptemberben végzett reprezentatív felmérésének összefoglalójában.

A lakosság két százaléka semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az abortuszt, a többség a beavatkozás előtt kötelező feltételként írná elő a részvételt a fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatos felvilágosításon.

A gyógyszeres terhességmegszakítást csak a megkérdezettek tíz százaléka ellenzi, míg 76 százalékuk pártolná az engedélyezését. Az egyetértők kétharmada a társadalombiztosítási támogatást is indokoltnak tartaná. A rendszeresen templomba járó, vallásos emberek nagyobb része is elfogadhatónak tartja ezt a módszert - derül ki a legfrissebb felmérés eredményeiből.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink