hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Nem tűntek el a pszichiátriai betegek

Nyolcvannégy személyről nincs információ, a hazai pszichiátriai betegek 99,9 százaléka azonban nem tűnt el a 300 forintos térítési díj bevezetését követően sem - állítja az egészségbiztosító.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tételes, TAJ-számra bontott vizsgálata kiderítette, hogy a Magyarországon nyilvántartott mintegy 100 ezer pszichiátriai beteg 99,92 százalékáról rendelkezik információval a biztosító. Mindösszesen 0,08 százalékuk, azaz 84 beteg „tűnt el”, ők az elmúlt évben sem gyógyszert nem váltottak ki, sem az ellátórendszerben nem jelentek meg. E betegek kórtörténetét és státuszát az OEP ellenőrző szakorvosai egyedileg ellenőrzik majd.
A tételes vizsgálat a támogatási rendszer átalakításával, a 300 Ft-os minimális térítési díj bevezetésével összefüggő folyamatokról is információval szolgált. Eszerint a 300 Ft-os díj bevezetésének hatására sem maradtak el a terápiából a térítésmentes gyógyszert rendszeresen kiváltók, és az OEP vizsgálata szerint a 2007-ben diagnosztizált új betegek körében is csökkent a rendszertelen gyógyszerfogyasztók aránya.

Medical Online

cimkék

hirdetés

Könyveink