hirdetés
2017. január. 18., szerda - Piroska.
hirdetés

Miközben többen az ágazati stratégiát hiányolták, strukturális és humánerőforrás-krízisről, romló betegbiztonságról szóltak, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a kancelláriarendszer meghekkeléséről, és újabb menetekről beszélt az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumán.

Az ombudsman kifogásolja, hogy a betegszállító szolgáltatók a mozgásában korlátozott beteggel csupán a könnyű szerkezetű, összecsukható kerekesszéket szállítják el.

Meglepően kemény bírálatokat is megfogalmazott éves értékelésében a kormánypártok egyik legfontosabb háttérintézménye, a Professzorok Batthyány Köre, közli a Magyar Nemzet.

A XV. kerületi önkormányzat évek óta küzd az egykori fővárosi szovjet kórház területének újrahasznosításáért, írja a borsonline.hu.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete üdvözli Hódmezővásárhely kezdeményezését arról, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége a bárányhimlő elleni oltás felvételét kérje a kormánytól a kötelező védőoltási rendbe, közli a PharmaOnline.

hirdetés

2005-ben még csak 35 ezer orvos szerepelt a nyilvántartásban, 2015-ben viszont már 63 ezer volt ez a szám, közölte a Magyar Nemzet.

Árverésre bocsátotta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Zrínyi utca 3. alatti ingatlanát, ami az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet irodaházaként működött, olvasható a 444.hu oldalán.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn hivatalba lépő új főigazgatójának első próbája lesz, hogy mit kezd az egy hónapja jogtalanul megkötött kollektív szerződéssel, írja a Népszava.

A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti februártól a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést.

Létszámhiány, járműhiány, társadalmi problémák. A végeredmény: egy örökkévalóság, mire kiér a mentőautó. A bajokra a főigazgatók sem találják a gyógyírt, számol be a helyzetről a Magyar Nemzet.

Az ellátórendszerek reformja nagyobb lélegzetű vállalkozás annál, hogy egyetlen kormányzati ciklus elegendő volna egy ilyen program véghezviteléhez, írja a Népszavában Kökény Mihály exminiszter.

A tervek szerint mind a ciklusszám, mind a gyógyszertámogatás tekintetében kedvezőbb feltételeket teremtenének – közölte a Magyar Hírlapban az egészségügyért felelős államtitkár.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ osztályain nem életmentő (elektív) műtét nem maradt el vérhiány miatt, szögezte le az intézmény főigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kórházi vérhiány megszüntetésének érdekében nyújt be javaslatokat a Parlamentnek Szabó Tímea független képviselő; több pénzt adna az OVSZ-nek.

Az Unió 2030-ra szeretné elérni, hogy a fogorvosok egyáltalán ne használjanak amalgámot fogtömésre  hangzott el az EchoTv-ben.