hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Megszüntethetők az egészségpénztári vezetők munkaszerződései

Előkészítik a tárca átadását

Az Egészségügyi Minisztériumban előkészítik a tárca átadását - mondta el az április 30-ig hivatalában maradó Horváth Ágnes szakminiszter csütörtöki, budapesti, az elmúlt két évet értékelő sajtótájékoztatóján.

Az átadás a Miniszterelnöki Hivatal által kidolgozott struktúra szerint zajlik majd.
Horváth Ágnes az elmúlt két év sikerei közül kiemelte, hogy hosszú idő után többlete van az Egészségbiztosítási Alapnak. (A tárca háttéranyaga)

A sikerek mellett a tárcavezető arra is kitért, hogy a Fidesz felkérte Veres János pénzügyminisztert, keresse meg a módját annak, hogy ne kelljen kifizetni a márciusban határozott ideig, 2010 márciusáig kinevezett 22 egészségpénztári vezető havi illetményét, és a kinevezettek önként távozzanak posztjukról. Horváth Ágnes közölte: a hatályos törvényt végre kell hajtani; a cégbejegyezés március 28-án megtörtént. A miniszter nem tartaná jó megoldásnak, ha "felfüggesztenék" a cégvezetők kinevezési folyamatát. A Pénzügyminisztérium reagálásában azt is kiemelte: a tisztségviselők bármikor visszahívhatók. Amennyiben a pénztártörvény módosul, annak megfelelően a hatályos jogszabályokkal összhangban számos lehetőség van a munkaszerződések megszűnésére vagy megszüntetésére.


Medical Online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cimkék

hirdetés

Könyveink