hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Kevés beteg, hosszabb munkaidő

A törvényes munkaidőnél 30-40 százalékkal is többet ügyelhetnek az orvosok július-augusztusban. Az egyébként is csak a szükséges minimum létszámmal működő kórházakban a nyári szabadságok idején nehezebb ellátni a betegeket. Akik maradnak, jóval többet dolgoznak.

A tervezhető műtéteket általában elhalasztják, és sokan inkább megvárják, amíg választott orvosukhoz mehetnek, ezért ilyenkor körülbelül 10 százalékkal kevesebb a beteg.

A Semmelweis Egyetem belgyógyászatán nem mentek szabadságra a betegek. Minden ágyon kezelnek valakit. Feleannyi orvos és nővér látja el őket ilyenkor. „Az egyik hónapban az egyik fele, másik hónapban a másik fele megy szabadságra, tehát nyilván az egyébként normál üzemmódban, tavasszal, ősszel zajló, egyébként is kevés orvos és nővér valóban megfeleződik” – mondta Stubnya Gusztáv, a Semmelweis Egyetem főigazgatója.

A tervezhető műtéteket későbbre időzítik, sokan pedig megvárják a kezeléssel megszokott orvosukat, ezek miatt átlagosan 10 százalékkal kevesebb a beteg nyáron.

(forrás: RTL Klub)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés