hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

A bíróságon a kórház dolgozói nyertek

Elsőfokon pert nyert az Egri Ápolási Szakszervezet a munkaügyi bíróságon, eszerint a kórház  csaknem 1500 dolgozója megkaphatja elmaradt cafeteria-juttatását – írja HEOL

Elérhető közelségbe került az egri Markot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet csaknem 1500 dolgozója számára, hogy megkapja az elmúlt 21 hónapban elmaradt cafeteria-juttatást. Az Egri Ápolási Szakszervezet kezdeményezésére öt magánszemély perelte ezért sikeresen az intézményt.

A kórház dolgozói az intézmény államosítása óta, majdnem két esztendeje nem részesültek a béren kívüli juttatásban. Az érdekvédelmi szervezet közlése szerint a munkaadó azt állította, hogy a létesítmény alkalmazottainak nem jár a cafetéria. A bírósági határozat viszont egyértelművé teszi, hogy a jogi előírások alapján igenis biztosítani kell nekik a munkabérüket kiegészítő jövedelmet.

– Nem akartunk mi pereskedni, többször kezdeményeztünk egyeztetést a kórház vezetésével azóta, hogy a GYEMSZI-hez került az intézmény fenntartása – idézik Pálos Rita szakszervezeti elnököt. – A pert akkor kezdeményeztük az Autonóm Területi Szakszervezettel közösen, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének jogi segítségével, amikor láttuk, a vezetőink nem segítenekolvasható a helol.hu-n.

(forrás: HEOL)
hirdetés

Könyveink